Recent am pregatit acasa un kaizer fiert si a fost delicios. Ne-am gandit sa impartim reteta cu dumneavoastra. Asadar, pentru kaizer fiert:
- puneti la desarat o bucata de 1 – 1.5 kg de kaizer in aproximativ 5 litri de apa rece, timpt de 3 – 4 ore
- schimbati apa dupa desarare
- puneti kaizerul la fiert, la foc mic, astfel incat temperatura sa se pastreze intre 80 – 90 de grade
- se fierbe timp de 1 ora – 1 ora jumate, pana cand varful cutitului patrunde usor prin partea carnoasa
- dupa ce opriti focul, se mai lasa jumatate de ora in apa in care a fiert
- se scoate pe un platou si se serveste cu pofta si voie buna
Ulterior, se pastreasa bine la frigider si e foarte bun servit rece cu branza si rosii. Nemaifiind atat de sarat, va iesi delicios si prajit langa o omleta.
Pofta buna!